На море в к. к. Албена през месец август 2022 г.

Учениците от IОУ „Свети Климент Охридски“- гр. Пазарджик прекараха шест незабравими дни по НП „Отново заедно“ на МОН в к.к. Албена – Перлата на българското Черноморие. В снимки сподели с нас госпожица Гергана Манчева – учител в начален етап.
Културно-развлекателната програма включваше посещение на грънчарска работилница по пътя за Балчик, където пред погледите на учениците бяха демонстрирани традициите в един от най-старите занаяти. Научиха за историята на керамичното изкуство, за технологиите на украса и как с ръце и грънчарско колело могат да се изваят стомни, гърнета, гювечета, чаши. Образователното пътуване продължи към Архитектурно-парков комплекс “ Двореца“-паметник на културата от национално значение, който е бивша лятна резиденция на румънската кралица Мария. Тук се намира и Ботаническата градина. Една от атракциите в нея е градината с кактуси. Интерес представляваха и успешно запазените още от кралско време екзотични видове каучуково, бонбонено, книжно дърво, гинкобилоба, едроцветна магнолия и др. Спираща дъха беше Божествената градина, отрупана с пролетни и летни цветя, алпийска и водна растителност, папрати, защитени и редки видове лиани и храсти. В тази неповторима градина се отглеждат над 4600 растителни вида. Тя просто трябва да се види! На следващия ден учениците и техните ръководители се отдадоха на водни развлечения в аквапарк Аквамания, заемащ престижното осмо място сред водните атракции в Европа. Така неусетно изминаха дните в игри, разходки и плажни забавления.

Заредени с прекрасни емоции, обогатили духа и съзнанието си с незабравими изживявания и спомени, учениците и техните ръководители г-жа Грета Димитрова, г-жа Петя Докторска, г-н Николай Докторски, г-ца Гергана Манчева и г-жа Мая Гаджева се сбогуваха с едно от райските кътчета на България.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.