Моето училище

Моето училище се казва IОУ „Св. Климент Охридски“. Тази година то ще навърши 109 години. Създадено е през 1909 година. Догодина ще стана на 110 години. Кръстено е на Свети Климент Охридски.

Той е средновековен български учен и първи епископ, проповядвал е на старобългарски език. Основател е на Охридската книжовна школа. Православната църква го тачи като един от светите Седмочисленици. Ученик е на Свети Кирил и Свети Методий. Роден е около 840 године и е починал на 27 юли 916 годин в Охрид.

Свети Климент Охридски е един от най-значимите автори на старобългарски език, той пише жития, похвални слова, зърковни химни, превежда църковни текстове. В науката се посочват от 15 до 50 негови съчинения.

Гордея се, че съм ученичка в това училище, защото госпожата ни е много забавна, има много конкурси и награди и ми е много приятно, когато си играя с децата от моя клас. Часовете са много пиятни, лесни и забавни, защото госпожата преподава хем забавно, хем лесно. Харесва ми, че събираме капачки, госпожата ни води на екскурзии и ни водят на театри.

Моето училище е прекрасно!

Стела Стойкова Божкова от 4 а клас с класен ръководител – Стоянка Камбурова-Колева

Публикувано в Аз творя с етикети . Постоянна връзка.