Най-новият брой на училищен вестник “Междучасие” излезе от печат

Представяме на Вашето внимание новия брой на училищен вестник “Междучасие”, изготвен от Клуб по занимания по интереси “Млад журналист”, с ръководител г-жа Елена Иванова-Пенова. Приятно четене!

Публикувано в Uncategorized | Вашият коментар

Честит осми март от клуб „Млад журналист“, с ръководител г-жа Елена Иванова-Пенова

Клуб „Млад журналист“ и техният ръководител г-жа Елена Иванова-Пенова направиха обзор как се празнува 8-ми март в IОУ „Свети Климент Охридски“-град Пазарджик, като посетиха учениците от 1.В клас, с класен ръководител г-жа Марияна Минчева, 4.А кла – с класен ръководител г-жа Десислава Хайдукова, 2.ГЦДО – с учител г-жа Цонка Рабаджийскa, 3.ГЦДО –с учител г-жа Стоянка Камбурова-Колева, 5.ГЦДО – с учител г-жа Гергана Манчева.

Честит празник, мили дами!

Публикувано в Uncategorized | Вашият коментар

Кристиян Спасов и Илия Попов от 5. В клас, с учител по БЕЛ- г-жа Елена Иванова-Пенова, с класирани есета в конкурс

Скъпи приятели на I ОУ “Свети Климент Охридски” – град Пазарджик, сърдечно благодарим на всички, които активно гласуваха за рисунките и есетата на нашите ученици от конкурса “Защо искам да се върна присъствено в клас”, организиран от „Акварел“ ООД.

Благодарим за участието и на децата от 4. А, 5. В и 6. А клас и на техните учители – г-жа Десислава Хайдукова и г-жа Елена Иванова-Пенова! Въз основа на Вашето гласуване в топ 30 на творбите, събрали най-много харесвания, са класирани есетата на Кристиан Спасов и Илия Попов от 5. В клас, с учител по БЕЛ г-жа Елена Иванова-Пенова! Поздравления! Във всички ученически творби, с много чувства и емоции, децата споделят своите страхове и мечти. Всички те искат да бъдат заедно със своите съученици и учители присъствено в училище и да изпълнят класните стаи с много усмивки.

Следващият етап е оценяване на класираните на първи кръг творби от жури от независими експерти! След седмица очакваме и обявяването на победителите в конкурса.

Успех на нашите ученици!

Кристиан Спасов и Илия Попов от 5. В клас, с учител по БЕЛ г-жа Елена Иванова-Пенова

Публикувано в Uncategorized | Вашият коментар

Добрите коледни новини, V Б клас и г-жа Радослава Велева

Ако са ви омръзнали ежедневните лоши новини, ако искате да видите нещо различно, интересно и позитивно, то тогава гледайте специалната КОЛЕДНА НОВИНАРСКА ЕМИСИЯ  на учениците от V б клас с класен ръководител Радослава Велева. Те представят новините такива, каквито трябва да бъдат по Коледа – радостни, вдъхновяващи и изпълнени с усмивки и добро настроение!

Петокласниците изказват своята най-искрена благодарност към директора на училището г-жа Грета Димитрова, която се отзова на тяхната покана. 

Коледната ни новинарска емисия може да видите на нашата фейсбук страница – ТУК.

Приятно гледане и весели коледни празници!

Публикувано в Uncategorized | Вашият коментар

Коледен електронен брой на училищния вестник към клуб „Млад журналист“ и г-жа Елена Пенова

Учениците на клуб „Млад журналист“ ви пожелават весели коледни празници.

Рубриката „Другото лице на репортера“

Нира Лискова от клуб „Млад журналист“ представя рецепта за направата на коледна торта. Видеото на Нира може да видите на нашата интернет страница – ТУК

Петя от клуб „Млад журналист“ ни разкрива тайната на приготвяне на коледна къщичка с джинджифилови бисквитиТУК.

Мариела ни представя своите кулинарни способности за направата на коледни курабийки на интернет страницата на училището ни – ТУК.

Публикувано в Uncategorized | Вашият коментар

Честит Игнажден от г-жа Елена Пенова и учениците от клуб „Млад журналист“

20.12.2021 г. – Днес православната църква почита Св. Игнатий Богоносец – един от учениците на Св. Йоан Богослов.

Клуб „Млад журналист“ честити имения ден на всички празнуващи днес и ви пожелава светли коледни празници!

Публикувано в Uncategorized | Вашият коментар

В навечерието на 23.04.2021 – Международен ден на книгата и авторското право

В навечерието на 23.04Международният ден на книгата и авторското право- очарователната Александра Андреева от клас ни пренася със своята любима книга в един необикновен свят, изпълнен с много приключения и магии.

Видеото на Александра Андреева може да видите на нашата фейсбук страница – тук.
Публикувано в Uncategorized | Вашият коментар

Клуб „В царството на книгите“ с 5. Б клас и г-жа Радослава Велева

За пръв път в нашата училищна инициатива се включват и учениците от V б клас с учител по БЕЛ г-жа Радослава Велева. С много ентусиазъм и старание те подготвиха кратки видео материали за своите любими книги. Представяме ви избора на Мариела Иванова, Калоян Рашков, Румяна Забуртова, Гергана Трендафилова и Георги Георгиев.

Видеото на нашите петокласници може да видите на фейсбук страницата на училището – тук

Публикувано в Uncategorized | Вашият коментар

В „Царството на книгите“ с Божидара Пепелова и г-жа Радослава Велева – по повод 23 април – Световен ден на книгата и авторското право

Книгите са най-верните и скъпи приятели, те дават всичко, а в замяна искат само да имате сърце и душа, за да разкриете тайните им. За своите любими творби и магията, която са уловили в тях, ще разказват нашите ученици – от днес до 23 април, когато отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право. Отново „отваряме вратите“ на клуб  „В царството на книгите“ и започваме с чудесната история на Божидара Пепелова, ученичка в VII б клас. Неин учител по БЕЛ е г-жа Радослава Велева.

Видеото на Божидара може да видите на нашата фейсбук страница – тук

Божидара Пепелова, 7. „Б“ клас представя своята любима книга на Майкъл Морпурго – „Слон в градината“.

Публикувано в Uncategorized | Вашият коментар

Клуб „Млад журналист“, ръководител Елена Пенова

Клуб „Млад журналист“ с ръководител Елена Пенова споделя с вас емоциите и настроенията около издаването на първия брой на училищния вестник „ Междучасие“.

Можете да прочетете първи брой на вестник „Междучасие“ – тук.

Благодарим на г-жа Пенова и нейните възпитаници

И още вълнуващи моменти от създаването на нашия училищен вестник „Междучасие“

Публикувано в Uncategorized | Вашият коментар