Ученически съвет

В ученическия съвет е много интересно и забавно. Ролята, която играе той, в изграждането на училището е голямо. Всички мероприятия се организират от него и не само. Той влияе върху поведението на децата, защото с многото презентации, изготвени от нас, ние даряваме, макар и малка част, добрина в сърцата им.
Наскоро се проведе и тазгодишният Коледен карнавал, който също беше дело на съвета. Имаше голямо разнообразие на приказни герои. Всяко дете се бе преоблякло по свой начин. Едни бяха облечени като анимационни герои, други пък предпочетоха по-нестандартните тоалети. По наша идея се проведе и Ден на таланта под мотото “ Микрофонът е ваш „. Повечето талантливи ученици от 1 до 8 клас проявиха своя талант чрез страхотни изпълнения. Част от тях рецитираха стихотворения, други пък предпочетоха песни.
Членовете на съвета са около 10 – 15 човека. Всеки клас избира единодушно своя представител. За мен това, че собственият ми клас избра именно мен, е голяма чест, но и неописуема отговорност. Мотото на ученическия съвет е „Деца обучават деца“.
Всичко в съвета е прекрасно, но не би било такова, ако не беше психоложката и ръководителка на съвета г-жа Ваня Ангелова. Тя е безкрайно ведър, търпелив и засмян човек, а и успешно прехвърля настроението си на нас – участниците в съвета. Помагаме на децата и се борим срещу агресията, защото с общи усилия бихме могли да променим училището към по-добро.

Вилена Колева – 6 а клас

Публикувано в училище. Постоянна връзка.