Литературна среща с поетът Драгомир Шопов и екипът на списание "Пчелица"

На 10.12.2009г. се проведе така желаната литературна среща с поета Драгомир Шопов. Вече втора година с интерес следим материалите на списанието и бяхме в трепетно очакване на срещата. Дискусията се лееше по вода и всички изгаряхме от нетърпение да чуем професионалното мнение на Д. Шопов за нашите творби. Всички бяхме изпълнени с творчески и изтънчени емоции.
Обстановката беше страхотна. На дъската с цветни букви беше написано – “И писателите са били деца”. Бяхме подготвили и чудесна програма. Гостите бяха очаровани от нашето посрещане.
Драгомир Шопов ни даде ценни съвети, както и главният редактор на сп. “Пчелица” за нашето електронно списание. Ние често влизаме в ролята на журналисти и Зорница Грей ни посъветва винаги да сме на точното място в точното време, и да усещаме новините.
В края на срещата, когато всеки ученик чу мнението на поета за творбите си, ние им подарихме красиви цветя и наскоро отпечатаната детска книжка – “Цветна литературна палитра.” Те от своя страна подариха на всеки клас няколко броя на списание “Пчелица”, а Драгомир Шопов ни прочете няколко стихотворения от своята още пареща книга – “Запази ни, любов”, като ни я подари.
Бяхме удостоени с честта да получим автографи от Д. Шопов.
На следващия ден дори бяхме и в страниците на вестник “Стандарт”, с което сме много горди! Това беше сякаш един спомен от добрите мигове.
Ние бяхме очаровани от това, че те приеха поканата ни и срещата се осъществи. Силно се надяваме литературната ни връзка да продължи!

Лора Попова – 6 в клас

снимки: г-н Вълчев
Публикувано в Аз творя. Постоянна връзка.