Да отбележим 20. септември – Ден на загиналите на пътя

Във връзка с дните на безопасността на пътя в периода от 16 до 22 септември, които тази година се провеждат под мотото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“), в рамките на кампанията за осма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира Ден без загинали на пътя, като датата, определена за тази година е 20 септември.

Децата от II гр. „Здравец” при ДГ „Слънчо” – град Пазарджик, с ръководители г-жа Петя Цветкова и г-жа Стоянка Перничева и учениците от II А клас на IОУ ,,Св. Климент Охридски“- град Пазарджик, с учители г-жа Десислава Хайдукова и г-жа Диана Баташка, осъществиха съвместна дейност на 20.09.2023г. /сряда/ от 10.30 ч. с посещение на старши експерт по ПУО към РУО-Пазарджик – г-жа Марияна Гигова и полицаи от регионалната дирекция на МВР гр. Пазарджик Пътна полиция, ГДНП, които разказаха на децата за своята професия, а също така и с тяхна помощ раздадоха на шофьорите послания с мотото „Остани жив! Пази живота!“ („Stay alive and save lives“).

На мероприятието присъстваха и г-жа Черешарова – директор на ДГ „Слънчо“ – град Пазарджик и г-жа Албена Пепеплова – заместник-директор УД в IОУ „Св. Климент Охридски“ – град Пазарджик.

Нашата цел е за пореден път да фокусираме вниманието върху спазването на правилата. От поведението на всички участници в движението зависи безопасността на пътя.Децата са най-уязвимите участници в движението и затова формирането на умения и навици за безопасно движение по пътищата е част от подготовката им за училище и въобще за живота.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.