Участие в НП на МОН “България-образователни маршрути”, модул 1 – “Образователни маршрути”

За трета поредна година I ОУ „ Свети Климент Охридски“, гр. Пазарджик взе участие в НП на МОН за организирано ученическо пътуване. Тази година се включихме в НП “България – образователни маршрути”, модул 1 – „Образователни маршрути“. В периода от 09.07.2023 г. до 14.07.2023 г. 88 участници, разделени в две групи, прекараха пет незабравими дни в град Китен /10.07-14.07.2023 г./ и к.к. Шкорпиловци /09.07-13.07.2023 г./.
Пътувайки към гр. Китен, учениците от 5. до 7. клас се разходиха из Морската градина на град Бургас и посетиха Природозащитен център ПОДА. Посещенията на културните обекти в Стария Созопол /Археологическия музей, Амфитеатъра, църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ и др. /, в град Царево / Общински исторически музей/ и гр. Малко Търново / Общински исторически музей/ обогатиха знанията на нашите възпитаници в областта на историята и географията на България. Следобедите учениците се отдаваха на игри на плажа на гр. Китен.
Учениците от 1. до 4. клас се насладиха на Северното Черноморие. Те имаха възможността да се разходят из морската градина на Варна, да посетят Делфинариума, Археологическия музей и Военноморския музей. С огромно нетърпение децата очакваха разходката с лодка по устието на река Камчия и посещението на природния резерват.
Със сигурност всички ще запомнят тези летни дни, изпълнени с много забавления, игри, нови приятелства и незабравими изживявания.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.