Състезание под наслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!”

На 06.06.2023 г. в зала „Устрем“ на Младежкия дом в град Пазарджик, с отбор ученици от шестите класове, с ръководител психолога на училището Ваня Ангелова, взеха участие в състезание под наслов „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“
В съвместната инициатива между Областна дирекция на МВР, Районно управление – Пазарджик, МКБППМН в Община Пазарджик взеха участие отборите на IОУ „Свети Климент Охридски“, ОУ „Проф. Иван Батаклиев“, СУ „Георги Бенковски“ и СУ „Георги Брегов“.
За приятната атмосфера се погрижиха мажоретките от мажоретен състав „Мистерия“ при Общински детски комплекс.
Шестокласниците премериха сили в четири състезателни етапа, които включваха викторина, подреждане на пъзели с пътни знаци, решаване на кръстословица и обсъждане на реален казус от училищния живот. Жури в състав: г-жа Гергана Табакова – директор на Дирекция „Образование и култура“ в общинската администрация, главен инспектор Ненко Годжевъргов – началник на РУ – Пазарджик, инспектор Вера Божилова от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – Пазарджик, подпомогнати от г-жа Бисерка Трайкова – секретар на МКБППМН оцени и награди участниците в състезанието.
Нашите ученици показаха знания, умения и креативност при вземането на решения, което допринесе до заемането на почетното второ място.
В края на състезанието служители от сектор „Разследване“ и „Охранителна полиция“ при РПУ – Пазарджик демонстрираха полицейски техники при задържане на въоръжен извършител на престъпление.
Всички участници получиха купи, подаръци и грамоти, както и пожеланията на полицаите за безгрижна и безопасна лятна ваканция.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.