9-ти май – Ден на Европа

По инициатива на ръководството на нашето училище на 09.05.2023 г. беше празнично отбелязан Деня на Европа. Инициативата беше реализирана от г-жа Ирина Илиева – старши учител по английски език със съдействието на г-жа Гергана Манчева, г-жа Ангелина Пенчева и г-жа Десислава Хайдукова, ученици от начален етап и специалното участие на всички първокласници.

  „Денят на Европа е призив за мир и толерантност, за разбирателство и взаимопомощ, за по-добро настояще и бъдеще на децата на Европа“ – с тези думи се обърна към  присъстващите временно изпълняващата длъжността Директор на I ОУ „Св. Климент Охридски“ – град Пазарджик в Деня на ученическото самоуправление – Мариела Иванова от 7. Б клас.

  Химнът на Европа прозвуча в изпълнение на цигулка от талантливия Сашо Ангелов от 6.В клас.

  „Днес, обединена Европа празнува. Ние децата, сме бъдещето на Европа, бъдещето на света. Нека има мир!“ – тези думи бяха произнесени на седем различни европейски езици -български, английски, немски, френски, италиански, испански и украински.

   С щастливото, мирно, музикално влакче на чудесните първокласници, пристигнаха ято бели гълъбчета – вечният символ на мира. А малкият Ники изпрати в небето няколко балона с цветовете на европейското знаме заедно с надеждата на всички за мир в Европа и по света.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.