Второкласниците отбелязват Международния ден на детската книга в НЧ „Никола Вапцаров“- град Пазарджик

„Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време – най-търпеливите учители.“ – Чарлз Елиът.
Второкласниците от нашето училище с класни ръководители – г-жа Марияна Минчева, г-жа Мая Гаджева и г-жа Спаска Узунова, посетиха НЧ „Никола Вапцаров“ – град Пазарджик, където участваха в приказно пътешествие в царството на приказките. С това мероприятие нашите ученици отбелязаха Международния ден на детската книга, който се отбелязва в цял свят на 2 април и има над половин вековна история.
На 2-ри април 1805 година е роден любимият на поколения деца Ханс Кристиан Андерсен, създал приказния свят на „Малката русалка”, „Снежната кралица”, „Грозното патенце”. Вълшебството на неговите приказки достига до нас дори и през две столетия. Именно неговият рожден ден е избран за Международен ден на детската книга. Специалният празник има за цел да вдъхне любов към четенето у децата и да обърне вниманието на обществото върху детската литература.

Благодарим на Нели Радкова – библиотекар на читалището, за вълнуващия разказ и чудното пътешествие в приказния свят на Андерсен!

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.