5.А клас и г-жа Гина Минкова на гости в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ – град Пазарджик

На 30.03.2023 г. учениците от IОУ „Свети Климент Охридски“ от 5. а клас с ръководител г-жа Гина Минкова посетиха Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“-гр. Пазарджик. Петокласниците с интерес слушаха лекцията на директора на библиотеката г-н Риков на тема „История на книгите“. Инициативата е по проект на Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул “Библиотеките като образователна среда“ с партньор Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“.
Учениците обогатиха знанията си за появата на първите писмености, първите книги и историческото развитие на книжовността до наши дни. Петокласниците демонстрираха знания и взеха активно участие, като отговаряха на зададените въпроси. В зала „Перото“ успяха да разгледат подредената изложба на глинени плочки, папируси, пергаменти, както и различни носители на информация и устройства от близкото минало – шрайбпроектор, пишеща машина, фотоапарати и др.
IОУ „Свети Климент Охридски“-гр. Пазарджик изказва своята благодарност за интересната лекция на директора на библиотеката г-н Риков, който се оказа бивш възпитаник на нашето училище.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.