“СРЕДНОЩНО ПРИКЛЮЧЕНИЕ В БИБЛИОТЕКАТА“

Тази нощ в сградата на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“- гр. Пазарджик светеше, сякаш имаше празник. И наистина в Детския отдел ученици от I ОУ „Св. Климент Охридски“ изживяха незабравимо приключение.

Децата от 4.а и 4.б клас с класни ръководители Валерия Годжунова и Калинка Спасова се забавляваха, като отгатваха гатанки и отговаряха на въпроси, свързани с прекрасни детски приказки. Настроението се покачи с проведената забавна викторина.

Настанили се удобно върху меки постелки и възглавнички, четвъртокласниците се пренесоха в чудния свят на книжките, които любезните домакини им предоставиха.

Децата успяха да се докоснат по забавен начин до магията на словото, да усетят атмосферата на библиотеката. Чрез решаване на творчески задачи, образователни и ролеви игри, четене на книги и дискусии по прочетеното малките читатели се запознаха с новите възможности на съвременната библиотека не само като място за четене, а и като възможност за развлечения и неформално образование.

Благодарим от сърце на ръководството на библиотеката и на г-жа Теодора Ташкова – ръководител „Детски отдел“, за топлото посрещане!

Инициативата е по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“ Модул 4 – „Библиотеките като образователна среда“.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.