Среща по проект „Ние сме мостът, не границата“

В периода 26.08. – 31.08.2022 г. в гр. Бадахос , Испания се проведе заключителната среща по проект „Ние сме мостът, не границата“ – програма Еразъм +, с координатор IОУ „Св. Климент Охридски“. Домакини този път бяха партньорите от испанската детска градина Baby Erasmus +.

На работните срещи беше направен анализ на дейностите и резултатите от предходните мобилности и осъществените инициативи в различните партньорски образователни институции от България, Гърция, Испания и Турция. Обсъдени бяха и предстоящите ангажименти, свързани с  финалния отчет на проекта.

Участниците в срещата имаха възможност да се запознаят с богата история на испанския град Бадахос, да посетят редица забележителни паметници на културата и архитектурата като крепостта Alcazaba,  Плаза де Испания, Плаза Алта, катедралата в града. Интерес предизвика и посещението на столицата на автономния испански регион Естрамадура – гр. Мерида, където се намират най-добре съхранените римски монументи на Пиренейския полуостров с изключително запазен театър, триумфална арка, амфитеатър, цирк и акведукт. Поради това Мерида е включена в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство.

   Дейностите в Испания завършиха с официална церемония по връчване на сертификати за участие на всички присъстващи членове от партньорските организации.

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.