Честит 24. май – Ден на на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

24. май бе отбелязан тържествено за поредна година от ученици, учители и служиели в I ОУ „Свети Климент Охридски“ – град Пазарджик. Празникът започна в приветливия, зелен и слънчев училищен двор. Знаменната група от настоящите седмокласници предаде училищното знаме „чисто и неопетнено“ на шестокласниците, които заявиха ясно, че ще го пазят. Тържеството беше особено емоционално за наградените учители и ученици, които постигнаха забележителни постижения през настоящата учебна година.

Тази година на 24. май отличие за високи професионални постижения получиха учителите: Албена Пепелова – ЗДУД и старши учител по география и икономика, Виолета Гълъбова – старши учител по музика, Георги Руков – учител по изобразително изкуство, Десислава Хайдукова – учител в НЕ и Ангелина Пенчева – учител в НЕ.

Специалното отличие за „Дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на българското образование“ бе връчено на г-жа ЦВЕТАНА КАДЬОВА – старши учител по История и цивилизации.

С грамоти и награди бяха удостоени и отлично представили се ученици на национални олимпиади и състезания през настоящата учебна година.

Г-жа Грета Димитрова – директор на I ОУ „Св. Климент Охридски“ – град Пазарджик:
„24 май – най-светлият български празник! Честит празник на всички, докоснали се до пламъка на знанието и раздали го щедро на другите! Светли бъднини на народа и родината ни!“

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.