Отлични резултати на НВО 7. клас по БЕЛ, математика и английски език

I ОУ „Св. Климент Охридски“ е в топ 10 на училищата с най-високи резултати от НВО по БЕЛ и математика. Най-високият резултат по БЕЛ за област Пазарджик е постигнат също от наш възпитаник.

Резултатите по български език и литература ни отреждат четвърто място сред 79 училища от областта, само с 10 стотни разлика от третите в класацията.  Средният брой точки на училището ни е 64.67 (от 100 възможни), при 47.19 за областта и 53.86 за страната. Техен учител по български език и литература е г-жа Радослава Велева. 

Горди сме да съобщим още, че  ученикът, постигнал най-висок резултат по БЕЛ в цялата област Пазарджик, е Теодор Кишов от VII б клас с 96.5 точки. Сред възпитаниците на г-жа Велева има още седмокласници с резултат над 90 точки. Това са Божидара Пепелова, Александър Алексиев, Георги Дойков и Кристияна Пачева.

Според класацията на училищата с най-добри резултати от НВО по математика нашите ученици заемат престижното шесто място. Средният брой точки на климентовци е 39.48, за областта – 30.94, а на национално ниво – 37.94. Седмокласникът с най-висок резултат е Божидара Пепелова, следвана от  Георги Дойков и Теодор Кишов. Техни учители са г-жа Петя Докторска и г-жа Валентина Коцакова.

На външното оценяване по английски език възпитаниците ни също се представиха отлично. Учениците от VII б клас, под ръководството на своя учител г-жа Елена Пенова, постигнаха чудесни резултати. С максималния брой точки е Георги Дойков, а с по 99 и 98 точки са Теодор Кишов, Кристияна Пачева и Георги Миладинов.

Гордеем се с постиженията на нашите ученици и учители, които отново затвърдиха постигнатите трайно добри образователни резултати!

Желаем на  седмокласниците никога да не спират да преследват мечтите си!

Публикувано в Uncategorized. Постоянна връзка.