22 април – Световен Ден на Земята

В училището ни отбелязваме Денят на Земята – 22 април нетрадиционно във всеки клас. За първи път инициативата се отбелязва през 1970 г. в САЩ и Канада. През 1990 г. празникът на нашата планета е обявен за международен, като България се включва в отбелязването му през 1993 г. Идеята, която свързва хората от цял свят на тази дата, е да се обединят в защита на околната среда. 

Малките ученици от II „б“ клас с класен ръководител г-жа Спаска Узунова засадиха 5 дръвчета в двора на училището. В корените на едното дръвче заровиха капсула на времето, която носи послания за бъдещето на децата. Древна мъдрост гласи, че човек не е живял, ако през живота си не е засадил поне едно дърво. Дървото може да живее столетия наред и да остане за идните поколения без да вреди никому, но ползата, която носи с всеки изминал ден е огромна! Ето защо второкласниците подкрепиха каузата за опазването на нашата красива планета и споделиха своята мечта за един свят пълен с красота, съвършенство и хармония между хората, Земята и природата! Тяхното послание е: „Хора, обичайте Земята, защото тя е наш дом!“

За световния Ден на Земята г-жа С. Михова организира флашмоб в парка на училището и в училищния двор.

Най-лесният начин да помогнем на Природата е да засадим дърво! Хем е радост за сетивата, хем въздухът се обогатява с така необходимия ни кислород! А щом децата го могат, какво остава за нас – големите?! Днес учениците от 2 А клас и класен ръководител г-жа Мая Гаджевае заедно засадиха иглолистно дърво!

Публикувано в Земята, училище, Училището. Постоянна връзка.