Математическо пътешествие със защитените растения и животни на България, записани в Червената книга

На 07.02.2019 г. се проведе интегриран открит урок на общинско ниво в IV В клас на тема „Математическо пътешествие със защитените растения и животни на България, записани в Червената книга“- старши учител: Валерия Годжунова. Гости на урока бяха старши експерт по ОСО към РУО Пазарджик – Албена Димитрова, ръководството на училището, учители, колеги от други училища, родители на деца от класа и родители на бъдещи първокласници.


Животните и растенията са природно богатство, което трябва да опознаем, обикнем и опазваме. Много животински и растителни видове са през изчезване. Списъкът им се пази в Червената книга. Всяко дете беше намерило информация за застрашено животно и растение. Към всяка информация имаше снимка или направена от тях илюстрация. За гостите бяха подготвили малка книжка със защитено растение и животно. На всяка книжка беше написано послание:

„От всички нас зависи опазването на природата и всички нейни създания.
Аз откъснах цветенце и то увяхна. Аз хванах пеперудка и тя умря в ръката ми. И тогава разбрах, че можеш да докоснеш красотата само със сърцето си.“

Снимките са предоставени от бащата на Алекс – Емил Захариев

Публикувано в Върхове, Любопитно, Постижения, училище, Училището. Постоянна връзка.