„Образование за утрешния ден“

ВХОД в Платформа към проект „Образование за утрешния ден“

През учебната 2019/2020 г. IОУ „Св. Климент Охридски“ – гр. Пазарджик взе участие по проект „Образование за утрешния ден“. Бяха сформирани два клуба по интереси, един в начален етап „Компютърни звезди“ с ръководител г-ца Гергана Манчева  и един в прогимназиален етап „Магията на компютрите“ с ръководител – г-жа Петя Докторска. И двата клуба се придобиваха основни, базови компютърни умения у учениците.

В клуб „Компютърни звезди“ – взеха участие деветнайсетте ученици от втори клас, за които  участието в проекта беше истинско предизвикателство. С нетърпение очакваха всеки час, защото заедно със забавлението  научаваха  много нови и интересни неща. И въпреки, че пандемията попречи да завършат обучението си присъствено, те се справиха чудесно и в електронна среда.

Клуб „Магията на компютрите“ беше сформиран от четиринадесет петокласника, жадни за знания в сферата на информационните технологии. Учениците с интерес посещаваха часовете на групата, където се изявяваха като активни автори, които могат да създават дигитални ресурси. Развиха умения за дигитална грамотност , създадоха свои продукти и презентации. Придобиха по –голяма увереност в собствените си сили, което ги насърчи към бъдещата им професионална и личностна реализация.