Слънчево букварче

СЛЪНЧЕВО БУКВАРЧЕ – Копие

Слънчевото букварче е електронно помагало, предназначено да подпомогне първокласниците в овладяването на буквите. То стимулира активността на децата чрез ангажирането им в играта на думи. Букварчето предлага стихчета за празниците от българския календар и създава начални умения за добри обноски.

Posted in Аз творя | Leave a comment

21 ноември – Ден на християнското семейство и младеж

Нашите третокласници направиха изложба от свои творби в КСУД Пазарджик. Вчера получиха своите грамоти и награди. Повече може да прочетете тук.

Posted in Аз творя | Leave a comment

22-ри март – Ден на водата

Васил Кузев от 6 г клас  предложи интересна игра „Пътешествие на водата“, която всички шестокласници играха.

Posted in Земята | Leave a comment

Маратон на четенето

На 20-ти април 2015 г. в ІОУ „Свети Климент Охридски“ се проведе маратон на четенето. Участваха ученици от началния и прогимназиалния курс. Всеки прочете откъс от своя любима книжка.

Posted in любопитно | Tagged | Leave a comment

Изложба на ученически рисунки

Изложба на рисунки на  ученици от ІОУ „Свети Климент Охридски“, Пазарджик в библиотека „Никола Фурнаджиев“ от 2 – 23 април във връзка с тържествата за Детската книга и изкуства за деца.

Posted in Аз творя | Tagged | Leave a comment

Пътуваща книжарница

На 14 и 15 февруари в нашето училище гостува издателство „Фют“.  Всяко дете имаше възможност да си закупи книжка. Учениците от 6-тите  класове получиха грамоти, много подаръци за участие в конкурс, организиран от издателството. Г-жа Павлова, учител по БЕЛ също получи грамота и енциклопедия. Издателство „Фют“ подари книги и енциклопедии на училищната библиотека.

Posted in Междучасие | Tagged | Leave a comment

Кой нарисува стенописа на втория етаж?

Художникът е Елеонора Хаджиниколова.Тя се занимава професионално с рисуване от 23 год. Имала е 14 самостоятелни изложби, последната от които в гр.Пещера. Най-голямата й награда е плакет от името но Георги Машев ДПХ Пазарджик.Завършила е висшето си образование в Национална художествена академиия София, магистър,специалност „Стенопис“ и Средно художествено училище „Цанко Лавренов“, Пловдив.

Нейни картини се намират в частни колекции в България, Гърция,Шотландия, Холандия, Германия, Русия и САЩ.

Стенописът е дарение .

Posted in Интервю | Tagged , | Leave a comment

Училище по математика – 22, 23,24 и 25 септември

примерна програма

на  школа по  МАТЕМАТИКА

22 – 25.09.2011 г.

Oбучението  по математика се провежда по групи: „Питагор”, „Архимед”  и „Виет”. Целта на школата е да се съчетае почивката на планина  в хотел „Престолът на Мария”, гр. Трявна – http://prestolyt.tryavna.biz/gallery.html с нова форма на обучение по математика, комбинирано с разнообразни игри сред природата.

Обучението се провежда в 3 групи според нивото на умения на децата. Групите са А, B и C . Заниманията им са както следва

Петък 9 – 11 А
11 – 13 B
14 – 16 C
16 – 18 Мат .състезание
Събота 9 – 11 B
11 – 13 A
14 – 16 C
16 – 18 Мат. състезание
Неделя 9 – 11 С
11 – 13 А + В
Отпътуване

Чиято програма включва:

  • Усвояване на умения за логическо мислене;
  • Усвояване на умения за живот сред природата – млади скаути;
  • Формиране на умения за работа в екип;
  • Тематични занимания – танци, приложни изкуства и др.
  • Анимация.

Поставен е акцент върху общуването на учениците с природата. Програмата включва ежедневни спортни и приключенски дейности навън.

Дневен режим

08:00 – 8.30:00 утринна гимнастика ( по желание) упражнения по йога с инструктор

08:30 – 09:00     закуска

09: 00 – 12: 00  групови занимания по математика

12:00 – 13:00 обяд

13:00 – 14:00 свободно време

14:00 – 16:00 екипни задачи, творческа анимация, тихи игри, почивка,

16:00 – 18:00 танци, спорт,

18:00 – 19:00 вечеря

19:00 – 22:00 организирани вечери.

Примерен график на вечерните дейности

(Възможно е разместване на мероприятията)

Четвъртък Вечер на запознаване, Дискотека
Петък Спортна вечер
Събота Пикник,

Екскурзия

Разходка из Трявна – роден град на Пенчо Славейков, Ангел Кънчев, известен с къщите си с възрожденска архитектура и с тревненската иконописна школа. Къщи-музеи в града са Даскаловата къща, Славейковата къща, Райковата къща, Старото школо, Музей на иконата, Музей на Азиатското и африканското изкуство и др. Предвидени са спортни състезания, излет-пикник до красиви планински местности.

Допълнителни дейности

Посрещане на изгрева.

ШАХ-турнир

Творческа анимация

Сценарии за Вечерта на отряда

Приложно изкуство – гипсови отливки, рисуване, постери, сувенири  и др.

Танци – разучаване на клубни танци.

Забележка. В зависимост от организацията, някои от мероприятията (екскурзии, походи, вечерни дейности) може да променят своя график. В хотела има басейн с дълбочина 120 см и 150 см, спасител, лекар, охрана.

Пътуване: 22.09.2011 г. с влак Пазарджик-Стара Загора-Трявна

Сандвич (ДОМАШЕН) + вода.

Настаняване в хотела -13.30 ч.  и вечеря

Петък: закуска, обяд, вечеря

Събота: закуска, обяд, вечеря

Неделя: закуска, обяд, отпътуване

Записване: срещу сумата от 110 лева.(без транспорт). Цената включва храна (от вечеря първия ден до обяд последния ден), настаняване (3 нощувки), туристически такси, застраховка, обучение, спорт и анимация.

Срок за записване 12 септември 2011 г.

http://prestolyt.tryavna.biz/gallery.html

Ръководител група: г-жа Добрева-0889318925-dobreva_pz@abv.bg

Posted in Mеждучасие, Математика | Leave a comment

15-ти юни 2011 година

Колко години го чакахме

този последния час,

а пък сега сме разплакани

никой не бърза от нас.

На 15-ти юни  ІОУ „Свети Климент Охридски”, Пазарджик изпрати своя 102-ри випуск. Седмокласници и осмокласници бяхме подготвили кратка емоционална програма. Когато бяхме първолаци, си мислехме, че годините ще минават много бавно, но ето, че времето отлетя като лист хартия и вече сме седмокласници, които  ще  кандидатстваме в друго училище. Споделихме в свои есета нашите представи за нашето училище и нашите учители. Резултатите от националното външно оценяване зарадваха нас, родители и учители. Те са доказателство за труда на всички ученици и професионализма на учителите. Директорката  на училището – г-жа Роза Панайотова, ни поздрави за постигнатите високи успехи и ни пожела успешно представяне в новите ни училища, но никога да не забравяме и пътечката към нашето първо училище.

Таня, Сани и Николета от бившия 7 а клас

Posted in Междучасие, Празници, любопитно | Tagged | Leave a comment

Резултати на кандидат-гимназистите

Седмокласниците от Първо основно училище „Свети Климент Охридски”, Пазарджик се представиха блестящо на НВО. На  изпита по БЕЛ от 83 явили се, 18 са получили отлични оценки. От получените за  областта  119 отлични оценки 18 са на учениците от ІОУ . От всички явили се ученици от училището 21 % са с отлични оценки. С най-висок успех  са учениците: Гергана Попова – 5,911; Илко Андреев – 5,893; Кристина Боева-5,839; Лора Попова – 5,839. Средният успех за училището е много добър -4,68, а за страната е добър – 4,02.

По математика от получените 27 отлични оценки в областта 9 са на ученици от нашето училище или това е 33,3 %  от всички. С най-високи резултати са Гергана Попова – 5,786 и Евелина Иванова – 5,786; Кристина Боева -5,607. Средният успех за училището е добър – 4,31, а за страната е добър – 3,65.

Браво на учениците от ІОУ „Свети Климент Охридски”! Браво и на техните преподаватели: по БЕЛ -  г-жа Цветана Павлова, по ЗИП БЕЛ – г-н Михаил Тодоров и по математика – г-жа Валентина Коцакова!!!

Posted in БЕЛ, Математика, Постижения | Tagged | Leave a comment