Твоят час

 

На 07.06.2017 година от 17.00 часа в IОУ „Свети Климент Охридски“ се проведе публична изява по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“.     В публичната изява под наслов „Математиката е магия“ участваха ученици от V, VI и VII клас, с ръководители Бойка Тодорова, Николай Докторски и Петя Докторска. Благодарение на забавните задачи, коита бяха включени в програмата, вечерта се превърна в истински празник. Ученици, родители и учители ентусиазирано се впуснаха в дебрите на математиката. Проведе се математическа щафета, на която двата отбора „Архимед“ и „Питагор“ се представиха по достойнство. Раздадени бяха много награди, както на отборите, така и на публиката.  Всички останаха доволни, защото се докоснаха до красотата и чудесата на царицата на науките, наречена МАТЕМАТИКА.

Учениците от театрално студио с ръководител Елисавета Кланска с увлечение и ентусиазъм работиха по авторския спектакъл „Проектът“. Учениците от 4-ти, 5-ти и 6-ти клас изграждат убедителни герои, за да отправят послание към своите връстници. На 08.05.2017 г. учениците посетиха Античен театър град Пловдив и почувстваха атмосферата, коята създава театралното изкуство още от древни времена. Учениците сами изработиха поканите и афишите за премиерата на постановката, която бе преставена на 29.05.2017 г. в читалище „Виделина“ пред ученици, родители и обществеността. След успеха на премиерата постановката получи покана за участие в международен фестивал на изкуствата „Морско конче“ Обзор 2017 г. на 28.06.2017 г. – о3.07.2017 г.

Ученици от ОУ „Свети Климент Охридски“ Пазарджик в Античен театър Пловдив

 

 

Предпремиерно…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Големият ден настъпи!

На 14.02.2017г. участниците в проект „Светът на литературата и театъра“ с учителите Катя Донова и Петър Нгуен от IОУ“Св. Кл. Охридски“ изживяха незабравими мигове в читалище“Никола Вапцаров“. С помощта на Нели Ангелова децата се докоснаха до магични светове, сътворени от поет и художник, за да усетят смисъла на думите: „Ти си в моето сърце!“. Да благодарим и на РОТАРИ КЛУБ – тяхната приятелска ръка е винаги отворена за нас!

Да правиш пъзели от текст е интересно, забавно и полезно…!
Работна обстановка – проект „Светът на литературата и театъра“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Изворът на белоногата“- Два екипа, две страхотни представления, браво деца!

На 07.03.2017г. участниците в проект „Светът на литературата и театъра“ изиграха своето представление по приказката „Житената питка“ пред ентусиазираната публика на начално училище „Васил Левски“. Имаше много емоции и аплодисменти. Към голямата сцена се тръгва така!

Флашмоб – четем и се забавляваме с разкази на Чудомир. Ние можем да четем навсякъде в училище по няколко причини: училището ни е прекрасно, обичаме да четем и харесваме разказите на Чудомир.

 

Среща с актьора Пламен на истинска сцена.